By: U.S. Army Corps of Engineers Europe District

Finančně poradenských firem je v České republice hned několik …ať už je to nevalně proslulá OVB, či méně známé Fincentrum s dobrou pověstí. Každá ze společností má spoustu zaměstnanců, kteří jsou méně či více známí …obvykle se ale pohybují pouze v kruhu přátel a známých. Většina z nich je školená, aby uměla svému klientovi skrytě podsouvat své názory, kterými jej dovede k cíli …ke svému cíli a nastíní mu různé situace tak, aby mu klient podepsal smlouvy, ze kterých pak finanční poradce profituje nemalé obnosy.

Všechno jako z pohádky

Vyškolený a zkušený finanční poradce, anebo finanční zprostředkovatel, Vám dokáže všechny Vaše přání podat tak, aby vypadaly jako ze snu. Řeknou Vám, jak můžete všeho poměrně snadno dosáhnout …a to právě spoluprací s ním. Jen je třeba být trpělivý, na nic nespěchat a dodržet přesně to, co Vám říká. A i když se Vám finanční poradce snaží skutečně pomoci, motivací mu stále jsou vysoké finanční odměny za jeho práci.

Málo práce, hodně peněz

Sen nepřeberného množství lidí …zejména těch mladých. A přesně tak si žije velká spousta finančních poradců. Nejsou-li ve vysokých funkcích, jako je třeba „oblastní ředitel“, „obchodní vedoucí“ apod., mohou si dovolit nepracovat i několik dní v kuse …jejich finanční odměny se totiž neodvíjí od toho, kolik času prací stráví, ale od toho, jak moc bonitního klienta získají a jaké všechny smlouvy s ním budou schopni uzavřít. Samozřejmě by ale byl finanční poradce hloupý, aby po každém úspěchu klidně i týden nepracoval …umí-li si totiž sehnat klienty, jistě si rád přivydělá další peníze.

Je to dobré, tak proč ne?

Podobnou, či téměř totožnou větu, si pokládá snad každý finanční poradce po vypracování návrhů pro klienta. Finanční poradci se prezentují tím, že Vám dokážou zajistit to, co se v pojišťovně či u investičních společností sehnat nedá. Dříve tomu tak bývalo …dnes už je však v pojišťovně k dostání cokoli v jakémkoliv produktu, a tak finanční poradci pomalu, ale jistě, upadají a musí se zaměřovat na klienty, u kterých je předpoklad, že podepíší více než jednu malou smlouvu.