Současný svět úvěrových produktů nabídne pro každého něco. Milionové sumy půjček ručených nemovitostmi, stotisícové půjčky u bank, desetitisícové u nebankovních společností, nebo poměrně mladý produkt, kterými jsou mikropůjčky. Ty jsou oblíbenou variantou u těch žadatelů, kteří se dostali do finančních komplikací, kterým nedošla výplata, nebo potřebují zaplatit nečekané výdaje. Pokud jste v podobné situaci i vy, budou se vám hodit informace o tom, čím jsou vlastně dané půjčky charakteristické a proč je využít.

Bez papírování a podepisování smluv

Ačkoliv klasická půjčka se neobejde bez zdlouhavé administrativy, tato možnost je v tomto směru zcela někde jinde. Vše lze vyřídit online, a to na základě jednoduchého webového formuláře. Mnohé společnosti šli v tomto směru ještě dále, a k žádosti plně stačí jedna odeslaná SMS zpráva. Samozřejmostí je i absence jakéhokoliv dokládání, a tak se tento typ řadí i mezi půjčky bez doložení příjmu. Díky tomu mají šanci získat peníze nejenom nezaměstnaní, ale stejně tak i lidé, kteří berou výplatu na černo, nebo lidé, kteří o potvrzení nechtějí svého zaměstnavatele žádat o vyplnění konkrétních dokumentů. Díky tomu však na peníze mohou dosáhnout třeba i studenti, důchodci, nebo maminky na mateřské.

Rychlost schválení v řádech minut

Dalším nemalým pozitivem je i to, samotný schvalovací proces dokázal být stlačen do několika málo minut. Ty nejrychlejší společnosti to zvládnou za jednotky minut, další za desítky. Zde často záleží také na samotném přístupu společnosti, zda vyžaduje nebo nevyžaduje korunový registrační poplatek. Logicky je lepší možností obrátit se na takovou, u kterého jeho zaslání není nutné. Většinou jde stejně pouze o formalitu sloužící k tomu, aby se ověřilo vlastnictví bankovního účtu.

Úroky nemusí být vždy vysoké

Drobným negativem u mikropůjček jsou úrokové sazby. Ty patří mezi jedny z nejvyšších, čímž jsou samozřejmě vyvažovány samotné výše uvedené jednotlivé podmínky. Ne vždy je ale nezbytné vysoký úrok akceptovat. Stejně jako se začali dané půjčky objevovat, se nyní začínají objevovat nabídky s možností získat první půjčku zcela zdarma. Stačí si tedy požádat o nabízenou částku, která nebude zatížena žádným úrokem, ani nebude zatížena žádnými poplatky. Logicky se tak s nevýhodné varianty může stát nejvýhodnější možnost v celém světě půjček.

Kolik si lze půjčit a na jak dlouho?

Co samozřejmě většinu zájemců zajímá nejvíce, to jsou konkrétní sumy, na které lze dosáhnout. Ty se nejčastěji pohybují v řádech tisíců korun. Standardní půjčka před výplatou nonstop však dokáže nabídnout jako maximum i 10 000 Kč, což už je v tomto směru zajímavá suma. Důležité je ale vědět i to, jak probíhá splácení. Peníze totiž nejsou vraceny v pravidelných splátkách, nýbrž jednorázově. A to v termínu, který je volen při samotné žádosti. Zmíníme-li opět nejběžnější variantu, tak se splatnost pohybuje v rozmezí 1 – 30 kalendářních dní.

Další informace ze světa půjček naleznete na serveru PůjčkyPřehledně.