Jednou z rychlých půjček bez ručitele a doložení příjmů je Tesco půjčka. Lze ji sjednat v každé prodejně obchodního řetězce Tesco, a to ve stánku Tesco-Finanční služby. Půjčku si zákazník může snadno vyřídit i online na částku 20 až 150 tisíc. Má-li zájem o sumu vyšší než 150 000, je nutné sjednat ji osobně.

Finanční prostředky se na jeho účtu objeví nejpozději do 48 hodin. Takto je možné si půjčit až 500 000 Kč.
Vyřízení půjčky je bezplatné a od sjednané smlouvy lze odstoupit do jednoho měsíce bez finančního postihu, vrátí-li zákazník celou zapůjčenou částku. Půjčku lze použít na cokoliv, není účelově vázána.

K uzavření smlouvy je nutné s sebou mít občanský průkaz a ještě jeden další doklad totožnosti. Např: řidičský či zbrojní průkaz, pas, rodný list. Smlouvu může uzavřít každý, kdo je plnoletý a má trvalý zdroj příjmů. Věřitel má právo vyžádat si také potvrzení o příjmu.

První splátka probíhá za měsíc od uzavření smlouvy, úhradu je možné provádět bankovním převodem nebo poukázkami, které Tesco dodá. Způsob úhrady lze v průběhu splácení i měnit. Podle výše půjčky se její splatnost pohybuje od 12-96 měsíců, tedy od jednoho do osmi let.

Půjčku je možné splatit i jednorázově, dovolí-li to ekonomická situace zákazníka. Není tedy nutné dodržet termín na úhradu, věřitel to umožňuje a nebude uplatňovat žádné sankce nebo finanční postihy. O rozhodnutí zaplatit vše předčasně je však nutné předem informovat Klientské centrum. Tel. číslo lze najít na webových stránkách.
Při uzavírání si smlouvy může zákazník sjednat a využít následující výhody:
1.Odklad splátek- v době splácení je možné až čtyřikrát odložit pravidelnou měsíční splátku. Za tuto službu je měsíční poplatek 35 Kč.
2.Změna výše splátek- zákazník může po dohodě měnit výši splátek podle své finanční situace. Výše splátek je garantována. Platíte pouze to, na čem se domluvíte.
3.Pojištění půjčky-pro případ nečekané situace, onemocnění, ztráty příjmu, úrazu, atd.

Tesco rovněž nabízí ve spolupráci se společností Home Credit spotřebitelské úvěry na zakoupené zboží, ale i hotovostní úvěry. Velkou výhodou těchto půjček je 51 denní bezúročné období, které zákazník současně získá. Pokud v této době peníze splatí, na úrocích nezaplatí ani korunu.

Každý, kdo má zájem sjednat si Tesco půjčku by si měl v každém případě nechat všechny podmínky řádně vysvětlit kompetentními pracovníky,kteří se finančními otázkami zabývají. Současně by měl zvážit, jak vysoké měsíčné splátky jeho rozpočet zvládne. Velmi důležitá je i otázka úrokové sazby, která se u Tesco půjčky pohybuje nad hranicí 15-16%. Pracovníci klientského centra jistě vše řádně a ochotně vysvětlí.