By: MBWA PR

Ne každý má dostatek financí na to, aby si mohl dovolit koupit si nové či ojeté auto. Mnozí lidé si spoří nějaké peníze, avšak může se stát, že i tato úspora bude nedostatečná a pak nastává situace, kdy buďto musíte dát přednost chůzi pěšky anebo si na auto půjčíte.

Kde si mohu půjčku na auto vyřídit?

Banka – samozřejmě, že jedna z možností a také většinou ta nejoblíbenější je, že si klasicky vyřídíte peníze, které vám budou chybět u některé z bank.

Nebankovní půjčka – avšak může nastat taková situace, že vám banka z nějakých důvodů peníze nepůjčí. (Třeba už máte záznam v registru dlužníků či nemáte dostatečně vysoký plat, abyste půjčku později spláceli a podobně.) V takovém případě můžete vyzkoušet půjčku na auto v některé nebankovní organizaci.

Autoprodejce – také se naskýtá taková možnost, kdy některé z firem, které prodávají auta, nabízejí pro ty, kteří nemají dostatek financí jistou výhodu – a tou je, že auto můžete platit na splátky. Takže to funguje podobně, jako byste si brali půjčku v bance, ale rozdíl je v tom, že splátky dáváte nikoli bance, ale danému auto prodejci.

V jaké výši se půjčka na auto pohybuje?

Výše půjčky na auto se může pohybovat dle ceny daného auta. Je jasné, že pokud budete mít dražší auto, tak půjčka bude vyšší a naopak. Samozřejmě, že se také berou ohledy na to, jestli jste schopni danou výši měsíční splátky splácen či ne. Pokud ne, tak vám nabídnou nižší půjčku a vy budete muset najít nějaké levnější auto anebo vám mohou vyhovět tak, že vám měsíční splátky sice sníží, avšak délka splácení se vám protáhne.

Na jaké auto si půjčku můžu vzít?

Na tuto otázku je velice jednoduchá a jasná odpověď, protože nikdo nebude zkoumat půjčku na auto, které si pořídíte, to znamená, že pokud vám finance dovolí, tak si můžete koupit opravdu cokoliv. Záleží pouze na vás.

Pokud neodkladně potřebujete auto, tak se nebojte na něj vzít půjčku.