dovolena-mexiko

dovolena-mexikoPo rozvodu jsem na tom byla bídně. Po pracovní stránce slušně vydělávající a perspektivní zaměstnankyně, avšak po té duševní naprostá troska, která neviděla žádnou budoucnost v tomhle prázdném životě.

Dlouho jsme přemýšlela co chci dál. Jedno jsem věděla jistě – Už žádný další alkoholem prolitý manžel, žádný gambler a povaleč, který by mě obíral a vysával. Z toho mě ten můj nadobro vyléčil po tom, co nám zabavili dům. Kvůli jeho dluhům jsemjá musela po 25 letech jít bydlet k rodičům.

Potřebovala jsem něco nového co by mě povzbudilo – třeba jako rok dovolené v divočině. Žádné popojíždění vlakem, ale spíše co nejdále a letecky. A tak jsem se rozhodla přijít za mou kamarádkou a šéfovou naší firmy a poprosit jí o rok neplaceného volna. Jelikož věděla čím jsem prošla a že v tomto stavu jí ve firmě nebudu moc platná, tak s tím souhlasila.

[hana-code-insert name=’sklik468x80′ /]

Druhý problém byl v tom že jsem neměla ani korunu a tak jsem si musela obstarat nějakou hotovost. Rozhodla jsem se pro půjčku, za kterou bych v následujícím roce žila a cestovala. Protože jsem vlastně byla stále zaměstnaná  a mé výdělky byly více než slušné, tak vyřízení půjčky bylo jen formalitou. Banka mi zaslala psaní, že mi schvalují půjčku na příjemných 600 000,- Kč, což už je suma, za kterou jsem věděla že vyžiju.

A tak jsem neváhala. Zabalila jsem vše potřebné a objednala si letenku do Mexika s tím, že začnu tady, ale měla jsem v plánu procestovat celou Jižní Ameriku, což díky velkorysé půjčce nebyl problém.

Na dovolené jsem nabrala druhý dech. Uvědomila jsem si jak moc je život krásný a do práce jsem se vracela s chutí, jelikož už bylo na čase začít splácet půjčku. Ještě něco se mi na dovolené podařilo. Poznala jsem tady Fernanda, mého přítele, se kterým jsme už 2 roky zasnoubeni.

Půjčku poctivě splácím a v práci jsem se stala letos zaměstnancem roku, takže mi příští rok přidají a tak nejspíše doplatím posední část půjčených peněz ještě v zimě.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *