pujcka-od-dedecka

pujcka-od-dedeckaKaždý nějak začínáme. My jsme začínali v malém pokoji v bytě u našeho kamaráda. Po čase jsme s manželem však zatoužili po dětech a tak jsme se rozhodli najít si své vlastní bydlení.

Manžel jakožto stále studující a já s prací bez smlouvy na dobu neurčitou. Upřímně ani jeden neměl velkou šanci získat jakoukoliv půjčku nebo hypotéku která by nám umožnila konečně bydlet ve svém. Ale naštěstí jsme měli koho o půjčku peněz požádat. Mého dědečka – moudrého a bohatého muže jak po finanční stránce tak po té duševní.

Dědeček naší žádost o půjčku přívětivě vyslyšel. Řekl že si vše promyslí a pokud k němu příště přijdeme s konkrétní nabídkou tak je nakloněn nám půjčku dát. Co se nás dvou s manželem týká tak jsme v naší trošku nejisté situaci půjčku peněz v rámci rodině velmi uvítali a od dědečka jsme odcházeli plní nadějného očekávání.

Manžel našel na internetu několik zajímavých nabídek bytů i domečků a tak jsme si zasněně prohlíželi místa kde bychom mohli bydlet a vychovávat naše děti. Sjednali jsme si několik prohlídek až jsme našli co jsme hledali. Krásný slunný byt v blízkosti  lesa.Ale jeho cena odpovídala jeho kvalitě a tak bylo potřeba si vzít od dědečka docela velkou půjčku a rozhodně nebyl jisté že nám peníze půjčí.

Dědeček nás opět přijal vřele a se zájmem  u čaje a sušenek vyslechl naši prosbu.Peníze nám přislíbil půjčit.Druhý den jsme vzali na prohlídku bytu i dědečka a hned jsme zaplatili potřebou zálohu kterou jsme si již vypůjčily předem z banky.

A zbytek peněz jsme již  uhradili z dědečkovi půjčky. Za měsíc jsme již bydleli v novém.Dědeček byl tak hodný že nám dal malou půjčku i na nový nábytek a vybavení.

A k Vánocům nám dal dárek- dopis se zprávou že půjčka je bezúročná a že nemusíme s vrácením peněz spěchat. A tak jsme vyřešili náš problém s půjčkou. Na dědečka vždy vzpomínáme s láskou a našeho  prvního syna jsme  pojmenovali po něm –  je to František.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *