Podání ruky

Podání rukyPůjčky od známých

Říká se, že peníze kazí přátelství. Pokud jste nikdy nikomu peníze nepůjčili a nikdo si nechtěl půjčit od vás, tak tomu těžko budete rozumět, ale takoví lidé se snad již dnes ani nenajdou.

Můj bratr měl např. spolužáka ze střední. Při studiu na VŠ si spolu dali sraz a šli „pařit“. Protože byl spolužák odjinud, tak u bratra přespal na koleji. Ráno přišel z dotazem, zda by mu nemohl půjčit 5.000,- Kč, že je vrátí příští týden. Proč to neudělat, že? Protože toho spolužáka již nikdy neviděl!

Jiným příkladem je můj známý, který půjčil peníze také svému spolužákovi. Ten byl známý svým sklonem k hazardním hrám jako ruleta nebo automaty, alkoholu a celkově bohémskému životu, který mu samozřejmě každý poctivě pracující občan záviděl. Jenže on peníze nevracel, neměl z čeho, když nevydělával a tak si tento nákladný styl života mohl dovolit jen díky půjčkám přátel a známých.

V těchto případech je lepší nebýt moc populární a oblíbený, protože čím více přátel máte, tím více si můžete vypůjčit a o to horší konec vás čeká, když zdroje vyschnou a přátelé dojdou.

Jak je vidět, rozhodně se nevyplatí být v situaci, kdy peníze známému půjčujete. Řeknete si, že formality mohou jít stranou a kdo by se sepisoval se smlouvou. Jenže opak je pravdou a ne náhodou přátelských vztahů a kontaktu využívají úspěšné firmy, které lákají do různých pyramid a letadel. Od cizího byste se přesvědčit nenechali, ale starý dobrý spolužák přece nemůže mít žádné nekalé úmysly. Oni jsou ale často tak zfanatizovaní, že to třeba i myslí dobře a neuvědomují si, že tím přátelství zničí.

Dá se říci, že čím jste si bližší, tím vetší tragédie muže nastat. Nejhorší potom bývají půjčky v rodině. Takové půjčky dokáží často příbuzenstvo rozdělit na dva znepřátelené tábory, které se třeba neusmíří již nikdy.

Pokuste se tedy být zásadoví a peníze příbuzným, přátelům a známým NIKDY nepůjčujte.

[hana-code-insert name='sklik468x80' /]

Když peníze schází vám

Na druhé straně barikády se ocitnete, když řešíte nedostatek peněz vy sami. Syn jel načerno v MHD, neřekl to a teď přišla exekuce? Nebo jen chcete jet na dovolenou a nestihli jste si našetřit? Oslovili jste bratra nebo rodiče s žádostí o půjčku a oni odmítli? Pokud vám to přijde nespravedlivé a že vás nemají rádi, není to tak. Ted když jste si přečetli první odstavce, tak vám to musí být i jasné proč. Oni dávají přednost dobrým vztahům, které by se neposkytnutím půjčky neměly narušit nikdy tolik, jako když vám peníze půjčí. Oni už tu zkušenost mají a vědí, čeho jsou půjčky v rodině schopné.

Ani v situaci, když se peníze nedostávají vám tedy nechoďte do rodiny a pokuste se půjčku vyřešit jinak.

Budete muset oželit bezesmluvní půjčku, smlouvy by se měly sepsat vždy a pořádek dělá přátele. Také počítejte s tím, že nepůjde o bezúročnou půjčku, takovou vám nikdo cizí nedá.

Nebojte se náročných a dlouhých procedur, půjčku dnes zařídíte online a rychle. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, což je otázka 1-2 minut a odeslat, o další se již postará ten kdo vám půjčku poskytne.
Podejte si žádost o půjčku online.

[hana-code-insert name=’sklik250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *